FLY YOGA

Fly Yoga

  • Sväva fritt i luften
  • Få stöd att gå djupare i dina yogapositioner
  • Lek med gravitationen, utforska dina gränser och få nya perspektiv
  • Sträck ut ryggen och avlasta trycket på kotorna i din ryggrad när du hänger upp och ned.
  • Vila och meditera svävandes i yogagungans kokong

Att hänga upp och ned korta stunder innebär återhämtning och rehabilitering för vår komprimerade och stela ryggrad. Det skapar ett skönt space/utrymme mellan kotorna i vår ryggrad samt att det stöttar kroppens olika system och flöden på flera vis - det sker en välbehövd dekompression helt enkelt. I yogagungan blir detta tillgängligt på ett tryggt och behagligt sätt, utan att belasta nacke, axlar och armbågs- och handleder, jämfört med om du står på händer eller i huvudstående direkt på golvet. I Toronto där jag gick min första utbildning inom Fly Yoga, samarbetar Fly Yoga studios med sjukhusens ryggrehabiliterings kliniker och de har sett många positiva effekter av Fly Yoga.

För att gå på drop-in-klasser i Fly Yoga krävs att du har gått en grundkurs för mig eller att du har utövat Fly Yoga tidigare. Det finns ett tydligt säkerhetsfokus kring Fly Yoga och för din trygghet, så lär du dig de grundläggande och enkla teknikerna på en grundkurs. 

Maila frågor till Camilla: yogalovegong@hotmail.com

Letar du efter en rolig aktivitet till möhippan, svensexan, kompisgänget eller med kollegorna? Maila mig så skapar vi det perfekta upplägget för er. FlyYoga är en unik och upplyftande upplevelse som oftast ingen har testat förut.

Att tänka på: 

Avlägsna allt som kan rispa tyget i yogagungan (klocka, ringar, bälten, skor). Använd kläder utan dragkedjor eller vassa detaljer. En reva i yogagungan minskar hållfastheten och hammocken är inte längre säker. Använd träningströja med ärm (ej linne/ärmlös) för att hålla yogagungans tyg fräscht för din och nästa användares skull. Ät ej en stor måltid precis innan en Fly Yoga klass, då det lätt kan leda till illamående.

Du bör vara extra försiktig när du utför Fly Yoga om du är gravid, har en ögonsjukdom, nyligen genomförd kirurgi, svindel samt hjärt-kärlsjukdom. Rådgör med din läkare samt kontakta mig vid eventuella funderingar.

Du finner mer info, foton och filmer när jag utövar Fly Yoga på Instagram: @yogalovegong