Cacao ceremoni

Cacao ceremoni
26/1, 2024
Flow Yoga Jönköping 

Att delta i en Cacao ceremoni kan kännas som en expansion av ditt hjärta och sinne. Många upplever kärleksfull gemenskap, förstärkt intuition och ökad kreativitet. 

En Cacao ceremoni har en högst feminin energi, då vi länkar samman vårt kärleksfulla hjärta med moder jord samt med vårt ursprung, våra förmödrar och förfäder. Likt yogan har Cacao förmågan att förena kropp, sinne och själ. Man säger att ceremoniell Cacao fungerar som en brygga mellan oss och våra förfäder samt mellan den fysiska världen och den andliga.

Vi dricker ceremoniell Cacao för dess kraft och förmåga att fördjupa kontakten med oss själva och vår egen inre guidning och för att den gör det på ett milt och tryggt sätt. Cacao öppnar upp energiflödet mellan vårt hjärta och vårt tredje öga, vilket kan stärka dina spirituella förmågor och koppla upp dig till högre frekvenser.

Kakaobönan (i sin råa och obehandlade form) är fullproppad med vitaminer, mineraler, magnesium, antioxidanter och flavonoider som dämpar inflammationer i kroppen (mer antioxidanter per 100 g, än andra superfoods). Cacao är den växt i växtriket som har högst andel magnesium, vilket är naturens eget lugnande medel. Magnesium hjälper musklerna att slappna av, vilket förbättrar vår smidighet och aktiverar vårt parasympatiska nervsystem - vårt lugn och ro system.

Theobromin ("Food of the Gods") stimulerar hjärtat, ökar blodflödet, underlättar andningen, och hjälper till att syresätta vår kropp mer effektivt.

Monoamine Oxidase Inhibitors (MAOI:s) är naturligt antidepressivt och Anandamid som även kallas för "the bliss chemical" sägs ge oss känslor av glädje, lycka, och mentalt välmående. Anandamid finns enbart i ceremoniell Cacao samt i kvinnans bröstmjölk. Cacao ökar blodflödet till hjärtat, hjärnan och till huden, vilket ofta upplevs som "flöde, lätthet och en känsla av att öppna upp".

Ceremoniell kakao är en plantmedicin med mjuk feminin energi som förr i tiden var så högt vördad av Maya och Azteker, att bönorna användes som valuta. 

För att Cacao ska vara ceremoniell så ska den odlas i permakultur för att sedan varsamt skördas, fermenteras, rostas. Under hela processen "från planta till kopp" hanteras hon ceremoniellt utan stress eller manipulering. Ingenting har tillsatts och ingenting har tagits bort.

I massproduktion av choklad så odlas kakao med bekämpningsmedel. Kakaobönan rostas i industriell miljö i hög värme därefter separerar man fettet från produkten vilket gör att den medicinska sammansättningen påverkas och många av de medicinska näringsämnena går förlorade. Kakaobönans fett är bäraren av de ca 2000 ämnen som gör ceremoniell kakao till den potenta plantmedicinen som hon är. Man kan inte återskapa de medicinska och terapeutiska effekterna i efterhand genom att blanda kakaopulver och kakaofett.

Om du är gravid eller tar antidepressiv eller hjärtmedicin så rekommenderas man att inta en mindre dos av ceremoniell Cacao. Kontakta mig så berättar jag mer.

En Cacao ceremoni kan se ut på många olika vis och jag anpassar den alltid efter intentionen med ceremonin. När vi sitter i cirkel i ceremoni, så stärks effekten av vårt energiarbete så att energitransformation sker.

"Varning" - Cacao kan öka risken för starka upplevelser av kärlek och lycka. *LER STORT*