"SOUNDHEALING"

GONGAR - KLANGSKÅLAR - SOLFEGGIOPIPOR SOUNDHEALING

Ljud är energi i vibration - vi är energivarelser, i vibration - vi är ljud.

Vi kan bli obalanserade av stress, livsstil, relationer och av livets omständigheter. Obalans innebär att vi ej vibrerar i rätt frekvens, disharmoni uppstår i den fysiska kroppen, i sinnet, i hjärtat (våra känslor) och i energi-kroppen. Varje organ har dessutom en egen frekvens i kroppen. Vi behöver således olika ljud och vibrationer för att vibrera optimalt = för att vara i harmoni. Med hjälp av soundhealing så hjälper vi våra celler, vårt nervsystem, vår fysiska kropp, vårt sinne, vårt hjärta och vår energi-kropp att återställa sig till förbättrad balans och harmoni.

I yogan används Gongar, klangskålar och andra soundhealing-instrument oftast i samband med den avslutande vilan. Ibland spelas olika instrument även till vissa yogapositioner, pranayamas och meditationer, såsom i GongYoga. Det krävs inga specifika tekniker för att ta del av vibrationerna. Du sitter eller ligger ned i avslappnad viloposition och tar del av alla positiva effekter, oavsett om du är vaken eller sover. Enkelt, härligt och effektivt.

Efter en djup-avslappning med Gong och andra instrument upplever många en ökad känsla av lugn och ro - en harmonisk känsla både i "kropp & knopp". Good vibes, helt enkelt =)

Dessa ljud/frekvenser och vibrationer hjälper oss att komma in i ett djup-avslappnat, meditativt tillstånd där vi kan balanseras på olika plan och öka flödet av livsenergi/prana/Qi. Det här är en form av soundhealing. Ett annat exempel på soundhealing är när man i traditionell medicin använder sig av ultraljud (stötvågor) för att spränga sönder njursten.

Vibrationerna från Gongar, klangskålar, trummor och Solfeggiopipor är "en kraftfull & ljuvlig medicin". Vibrationerna aktiverar alla celler i kroppen och rör sig med lätthet i kroppen som till stor del består av vatten. Detta aktiverar vårt parasympatiska nervsystem som hjälper oss att slappna av - vilket minskar stresspåslag, det bryter tankesnurret samt frigör känslomässiga och energimässiga blockeringar. Vi når en djupare nivå av avslappning samt många andra positiva effekter likt vanlig meditation.

Min "Soundhealing familj" består av:

 • Gongar
 • Tibetanska klangskålar
 • Kristallskålar
 • Solfeggiopipor
 • Tuningforks
 • Shantishimes
 • Waterfallrassels
 • Rainstick
 • Trummor
 • Skallror
 • Handpan


För dig som älskar Gong och är Gong-nörd precis som jag, så kan jag varmt rekommendera Gongbad Online Podden med Frida Helsing Ohlsson. I denna pod intervjuar Frida flera av Sveriges Gongspelare och Gongälskare. Du finner även en intervju med mig där - om du vill höra mer om min Gong-resa.

https://open.spotify.com/episode/07DhmTGZ9ykGsOY4Qi3rsw?si=RiebGaatT9mlDcGld4z4IA